Image module
Ontdek onze filosofie
Image module

Filosofie

SAN Sablon is de tweede telg onder de SAN-restaurants van chef Sang Hoon Degeimbre.

Een kom en een lepel. Dat is ook hier de basis voor zijn visie op gastronomie in de stad, die openstaat voor de wereld, en die recht doet aan elk product. In hun cocon op de Zavel presenteren chef-kok Baptiste Villanneau (sinds april 2023) en zijn team een geraffineerde en originele keuken.

Elke kom haalt alles uit een product naar boven, en laat het schitteren in al zijn facetten dankzij een slimme combinatie van techniek en textuur. In elk seizoen en in elke culinaire periode van het jaar, wil de keuken van SAN gul, gepassioneerd en uitdagend zijn.

Layer
Layer
Layer
Image module

Het team

Image module

SANG HOON DEGEIMBRE

In april 2023 wordt Baptiste Villanneau chef van de San Sablon. Sinds een jaar werkte hij al bij ons als tweede in de keuken.
Oorspronkelijk afkomstig uit Niort, groeide hij op met ouders die gepassioneerd waren door koken. Als hij vervolgens gastvrijheid studeerde in La Rochelle, leidden zijn stappen hem al snel naar professionele ervaringen buiten de grenzen van zijn land, in Ierland en Zwitserland. Zijn terugkeer naar Frankrijk zal in het zuiden zijn, in Cannes en vervolgens in Nice, waar hij zijn smaak voor een uitgesproken culinaire stijl zal ontwikkelen, geïnspireerd door een sterke gastronomische traditie. Een achtergrond in patisserie en enkele gerenommeerde gastronomische adressen later brachten zijn toch al zware cv en een duidelijke reislust hem naar de poorten van San Sablon, een teken op mensenmaat dat perfect bij hem past. Een klein team dus, maar dat hij graag verenigd wil hebben en waar zijn teamgeest en wederzijdse hulp volledig tot bloei kunnen komen. Hij komt hier om zijn eigen keuken aan te bieden, die hij voor de gelegenheid verwerkt in de kommen die Sang Hoon Degeimbre dierbaar zijn. Gekenmerkt door een onmiskenbaar zuidelijke stempel, aarzelt zijn openhartige stijl niet om inspiratie te putten uit andere culturen en ontdekkingen die zijn opgegraven tijdens de tussenstops van zijn professionele leven. Identiteit die hij niet zal nalaten te blijven ontwikkelen binnen de muren van de San.

In de eetzaal is het Sachin Malhotra die het tempo bepaalt en de dans der gerechten en spijs-wijnarrangementen organiseert. Met Bérénice Clamaron, die hem al meer dan 2 jaar steunt, aarzelen ze niet om de pas over te slaan en hun handen vuil te maken om Baptiste en zijn team te steunen. In april 2023 vierde Sachin zijn 4e verjaardag bij ons etablissement en het is duidelijk dat zijn lange carrière hem in staat heeft gesteld alle situaties het hoofd te bieden. Hij kent zijn klanten en verwelkomt iedereen met hetzelfde enthousiasme en ontwapenende humor.

Het team nodigt je uit om te gaan zitten om te eten en de tijd te vergeten, om de lepel te pakken en in de kom te duiken, wat slechts de eerste stap is van de reis waarvoor je bent uitgenodigd!

HET TEAM

Joseph Stevensstraat 12
1000 Brussel
+32 (0)2 512 42 12
info@sansablon.be

Wij verwelkomen uw reserveringen elke avond van dinsdag tot zaterdag, van 19.00 uur tot 20.30 uur, evenals vrijdag- en zaterdagmiddag, van 12.00 uur tot 14.00 uur. Het restaurant is gesloten op feestdagen, zondag en maandag, evenals voor de lunch van dinsdag tot en met donderdag.

Gesloten van dinsdag 6 t/m dinsdag 27 augustus 2024, heropening op woensdag 28 augustus.
Gesloten van dinsdag 24 december 2024 t/m dinsdag 7 januari 2025, heropening op woensdag 8 januari.

Ik wil reserveren

Laat ons een bericht, we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Menu’s

SAN Sablon stelt u de degustatie voor… Volledig, gevarieerd en ongewoon.
Image module
60 €

4 TUSSENSTOPS MENU

alleen 's middags
85 €

5 TUSSENSTOPS MENU

4 TUSSENSTOPS MENU
60 €
alleen 's middags
hapjes
1ste voorgerecht
2de voorgerecht
hoofdgerecht
nagerecht
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
5 TUSSENSTOPS MENU
85 €
 
Speciaal Frans-Belgisch menu
hapjes
oester
tartare van rund "Simmental"
koning hapje van gevogelte en langoustine (supplement 28€)
Liernu (supplement 21€)
verschillende texturen van seizoen groenten « signature gerecht van L’air du temps** »
konijn
kaas van het moment
zoals een wafel
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
Onze producenten bij ons in de buurt: Nicolas Maréchal, belAkker, de tuinen van La Finca, UrbiLeaf, Royal Belgian Caviar uit Turnhout, Jérôme Demeyer, Lothar Vilz, les champignons de Bruxelles, Boon brouwerij