In april 2023 wordt Baptiste Villanneau chef van de San Sablon. Sinds een jaar werkte hij al bij ons als tweede in de keuken.
Oorspronkelijk afkomstig uit Niort, groeide hij op met ouders die gepassioneerd waren door koken. Als hij vervolgens gastvrijheid studeerde in La Rochelle, leidden zijn stappen hem al snel naar professionele ervaringen buiten de grenzen van zijn land, in Ierland en Zwitserland. Zijn terugkeer naar Frankrijk zal in het zuiden zijn, in Cannes en vervolgens in Nice, waar hij zijn smaak voor een uitgesproken culinaire stijl zal ontwikkelen, geïnspireerd door een sterke gastronomische traditie. Een achtergrond in patisserie en enkele gerenommeerde gastronomische adressen later brachten zijn toch al zware cv en een duidelijke reislust hem naar de poorten van San Sablon, een teken op mensenmaat dat perfect bij hem past. Een klein team dus, maar dat hij graag verenigd wil hebben en waar zijn teamgeest en wederzijdse hulp volledig tot bloei kunnen komen. Hij komt hier om zijn eigen keuken aan te bieden, die hij voor de gelegenheid verwerkt in de kommen die Sang Hoon Degeimbre dierbaar zijn. Gekenmerkt door een onmiskenbaar zuidelijke stempel, aarzelt zijn openhartige stijl niet om inspiratie te putten uit andere culturen en ontdekkingen die zijn opgegraven tijdens de tussenstops van zijn professionele leven. Identiteit die hij niet zal nalaten te blijven ontwikkelen binnen de muren van de San.
In de eetzaal is het Sachin Malhotra die het tempo bepaalt en de dans der gerechten en spijs-wijnarrangementen organiseert. Met Bérénice Clamaron, die hem al meer dan 2 jaar steunt, aarzelen ze niet om de pas over te slaan en hun handen vuil te maken om Baptiste en zijn team te steunen. In april 2023 vierde Sachin zijn 4e verjaardag bij ons etablissement en het is duidelijk dat zijn lange carrière hem in staat heeft gesteld alle situaties het hoofd te bieden. Hij kent zijn klanten en verwelkomt iedereen met hetzelfde enthousiasme en ontwapenende humor.
Het team nodigt je uit om te gaan zitten om te eten en de tijd te vergeten, om de lepel te pakken en in de kom te duiken, wat slechts de eerste stap is van de reis waarvoor je bent uitgenodigd!
HET TEAM
SAN SABLON